Broker de credite si servicii financiare

Cel mai dinamic broker din Oradea pentru credite de nevoi personale, credite imobiliare, credite ipotecare, credite de refinantare, carduri de credit, etc. Va scutim de bataia de cap si aglomeratia de la ghiseele bancilor, alegand solutia optima pentru dvs. Singura deplasare la banca va fi pentru a va ridica banii.

Friday, January 16, 2009

Norme noi... "credite relaxate" din nou

In ultimele luni a devenit din ce in ce mai greu sa se acceseze un credit. Foarte multa lume intra in somaj tehnic, de aici in incapacitate de plata, in Biroul de credit... Conform discutiilor de ieri, "solicitantii de credite vor putea obtine suma mai mari de bani", datorita modificarii gradului de indatorare in cazul creditelor ipotecare. "Decizia a pornit de la observatia ca, la imprumuturile cu ipoteca, numarul de restante este mult mai redus decat in restul cazurilor. Un alt motiv invocat de BNR a fost limitarea efectelor generate de criza financiara. Cresterea cursului de schimb face ca suma imprumutata de un client sa scada dramatic, mai ales atunci cand bancile tin cont de analiza de stress-testing. Aceasta impune ca in calcul gradului maxim de indatoare, bancile sa aiba in vedere ca rata lunara poate creste atat ca urmare a majorarii ratei dobanzii cat si a deprecierii monedei nationale.
Modificarile adoptate de BNR vor intra in vigoare, dupa publicarea lor in Monitorul Oficial. Este posibil ca ele sa fie puse in practica ceva mai tarziu de banci, avand in vedere ca, de regula, modificarea normelor de creditare trebuie avizata si de Directia de Supraveghere din BNR." (http://www.conso.ro/citeste-comentariu/103/imob/Solicitantii-de-credite-ipotecare-vor-putea-obtine-sume-mai-mari-de-la-banci.html)
"Analiza efectuata releva ca gradul de nerambursare a creditelor este sensibil mai mic in cazul debitorilor care au contractat credite garantate cu ipoteci, comparativ cu alte categorii de debitori (de exemplu, credite de consum si de nevoi personale negarantate). Avand in vedere aceste evaluari si pentru limitarea efectelor crizei internationale asupra economiei romanesti, CA al BNR considera oportuna diferentierea conditiilor de acordare a creditelor garantate cu ipoteci fata de cele aplicabile altor categorii de credite, si in consecinta amendarea Regulamentului", se precizeaza in comunicatul de presa transmis de BNR." (http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/57320/Creditele-ipotecare-Mai-relaxate-dar-nu-pe-termen-scurt.html) Bancile ar putea trece la procedura de implementare a noilor norme din momentul publicarii lor in Monitorul oficial, insa institutiile de credit au nevoie de aprobarea bancii centrale pentru promovarea mdificarilor.
Presedintele Asociatiei romane a bancilor, dl. Radu Ghetea vizeaza si piata imobiliara prin aceste schimbari. Gradul de indatorare ridicat poate sa duca la credite mai mari, iar piata imobiliara s-ar putea debloca. "Cand am propus aceasta solutie am avut in vedere ca se vor putea crea noi locuri de munca, inclusiv pentru firmele mici si mijlocii implicate in productia de materiale de constructii. Sustinerea constructiilor este importanta, mai ales in contextul actual, de incetinire a cresterii economice." (http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/57320/Creditele-ipotecare-Mai-relaxate-dar-nu-pe-termen-scurt.html)

No comments: