Broker de credite si servicii financiare

Cel mai dinamic broker din Oradea pentru credite de nevoi personale, credite imobiliare, credite ipotecare, credite de refinantare, carduri de credit, etc. Va scutim de bataia de cap si aglomeratia de la ghiseele bancilor, alegand solutia optima pentru dvs. Singura deplasare la banca va fi pentru a va ridica banii.

Monday, September 10, 2007

Biroul de credit

Persoanele fizice au dreptul sa obtina gratuit o data pe an un raport cu privire la datele existente despre propria persoana in baza de date a Biroului de Credit. Raportul de credit cuprinde informatii despre restantele acumulate in ultimii 5 ani de catre fiecare persoana, astfel ca dupa expirarea acestui termen, datelor vor disparea automat. Bancile raporteaza la Biroul de Credit informatii despre “persoanele care au inregistrat restante la plata mai mari de 30 de zile, fraudulenti – infractiuni in relatie cu banca si, persoanele care au dat declaratii cu inadvertente – date neconforme cu realitatea furnizate de persoane fizice la momentul solicitarii creditului.” (http://www.birouldecredit.ro/)
Pentru a obtine acest raport, solicitantul trebuie sa completeze o cerere speciala (se poate obtine si de pe site-ul institutiei: http://www.birouldecredit.ro/) care se va trimite prin mail la situatie@birouldecredit.ro sau prin posta la S.C. Biroul de Credit S.A. - adresa: Calea Victoriei, nr.15, cod 030 023, sector 3, Bucureşti, România. La aceasta cerere se anexeaza o copie lizibila a buletinului. Daca in decursul aceluias an se face o a doua solicitare, trebuie atasata o copie dupa documentul de plata a taxei de 3 lei.
Este bine de stiut ca, o persoana care apare in Biroul de Credit ca urmare a unei greseli din partea bancii, sau ca victima a unor fraudulenti, are drept de replica. Pe site-ul trecut mai jos se pot gasi informatii cu privire la legea 677 / 2001 - lege care priveste direct prelucrarile de date cu caracter personal, efectuate, in tot sau in parte, prin mijloace automate, precum si prelucrarii prin alte mijloace decat cele automate a datelor cu caracter personal care fac parte dintr-un sistem de evidenta sau care sunt destinate sa fie incluse intr-un asemenea sistem. (Art.1)

No comments: