Broker de credite si servicii financiare

Cel mai dinamic broker din Oradea pentru credite de nevoi personale, credite imobiliare, credite ipotecare, credite de refinantare, carduri de credit, etc. Va scutim de bataia de cap si aglomeratia de la ghiseele bancilor, alegand solutia optima pentru dvs. Singura deplasare la banca va fi pentru a va ridica banii.

Monday, September 24, 2007

Gradul de indatorare...


Conform noilor norme bancare, gradul de indatorare a crescut substantial. Daca inainte era limitat de BNR la 30-35% (maxim 40%), acum el poate sa ajunga pana la 65% - 70%, BNR-ul lasand la latitudinea bancilor sa-si stabileasca propriile norme de creditare (in ceea ce priveste gradul de indatorare, avansul - in cazul creditelor imobiliare). Veste buna la prima vedere. Insa, in functie de politica de risc, de obiectivele stabilite, bancile au propus noi norme de creditare. De exemplu, BCR accepta un grad de indatorare de maxim 65% (din care se scad 611 lei - cosul zilnic aferent une familii formate din 3 persoane). De asemenea, si Credite Europe si-a marit gradul de indatorare. Dar, stabilirea sumei care se poate imprumuta nu depinde doar de venituri ci si de: zona geografica, calificarea profesionala, vechimea la locul de munca, etc.
Piraeus Bank, ca si Raiffeisen Bank, impune ca ratele la oricare tip de credit sa nu depaseasca 40% din venitul net total al solicitantului / al familiei.
Asteptam pe sfarsitul lunii acesteia sa vina si OTP cu noutati in ceea ce priveste gradul de indatorare.
Alpha Bank accepta un grad de indatorare de 55% din venitul net eligibil pentru solicitantii care au venituri mai mici de 1500 EURO, si de 65% pentru cei care fac dovada unui venit mai mare de 1500 EURO.

No comments: